Ayurvedische Products Online Winkel

OPLEIDINGEN

 
EISRA

Het European Institute for Scientific Research on Ayurveda (EISRA) is een vooraanstaand instituut dat door de centrale overheid van India is uitgekozen als haar vertegenwoordiger in Nederland. Dit werd in 2001 bekrachtigd middels een Memorandum of Understanding met de Gujarat Ayurved University te Jamnagar, India. Één van de doelstellingen van dit instituut is het verhogen van de kwaliteit van Ayurveda onderwijs. Wij presenteren met enige voldoening onze studiegidsen voor de Ayurveda Opleidingen van EISRA, de opleiding voor Ayurvedische massage en Pancha karma Therapeut en ook de schriftelijke cursus. Wij hopen dat het u mag inspireren tot een studie in de Ayurveda.

 

Massage en Panchakarma Therapeut

Een-jarige Opleiding. Voor meer informatie klik hier om een uitgebreide studiegids te downloaden.
De opleiding start op 15 oktober 2011.

Ayurvedic Technician®

Twee-jarige Opleiding. Voor meer informatie klik hier om een uitgebreide studiegids te downloaden.
De opleiding start op 15 oktober 2011.

 

Ayurvedic Practitioner®

Vier-jarige Opleiding. Voor meer informatie klik hier om een uitgebreide studiegids te downloaden.
De opleiding start op 15 oktober 2011.

 

Schriftelijke Cursus

De cursus is in het Engels of Nederlands en bestaat uit 9 lessen. Indien een les is afgerond wordt een volgende opgestuurd. Voor meer informatie klik hier om een uitgebreide studiegids te downloaden.

 

Studie onderwerpen

Alle Ayurvedische begrippen worden in het eerste jaar vanuit de klassieke werken toegelicht en de volgende jaren uitgediept, te weten:

– Ayurveda en de Veda’s
– Historie van Ayurveda
– 5 elementen, tridosha (Vata, Pitta, Kapha) en Ojas
– Dhatus (7 lichaamsweefsels) en opbouw van het lichaam
– Agni (spijsverteringsvuur), Ama (afvalstoffen en toxines), Mala (uitscheidingsproducten)
– Prakriti en Vrikriti, leefstijl en dieet
– Basis principes van de Ayurvedische geneeskunde
– Polsdiagnose en diagnose algemeen
– Abhyanga massage en anderen
– Pancha karma
– Farmacologie
– Etiologie (ziekteleer) en behandeling
– Ayurvedische kruidenpreparaten

Tijdens de lessen worden er verbanden gelegd tussen constitutie, leefregels, dieet, omgeving en seizoenen vanuit de Ayurvedische geneeswijze. Deze kan men direct in het dagelijkse leven toepassen ter verbetering van de gezondheid en het welbevinden. Je leert de persoonlijke basis constitutie herkennen en onbalans in de constitutie. Door kennis van geneeskrachtige kruiden en diverse therapie vormen zoals leefstijl en dieet naar constitutie, massage, yoga en Pancha Karma worden oplossingen en behandelingen voor diverse aandoeningen gegeven. Al na een jaar ben je instaat om volgens de eigen constitutie het dagelijkse leven in te richten en eventueel een eigen praktijk te beginnen. In de loop van de driejarig opleiding komen de volgende Ayurvedische vakgebieden aanbod:

– Interne geneeskunde
– Keel-, neus-, mond-, oor- en oogheelkunde
– Psychologie en Psychiatrie
– Kindergeneeskunde
– Leer der verjongingsmiddelen
– Leer der afrodisiaca

Tijdens de lessen worden er veel tips gegeven voor de meest voorkomende kwalen. In de loop van de driejarige opleiding komen daarnaast ook aanbod de pathologie van diverse aandoeningen zoals obesitas, psoriasis, hart en vaatziekten, eczeem, diabetes, enzovoorts. Ayurveda vereist een andere manier van denken over en omgaan met het menselijk lichaam, de geest en de ziel. Anders dan men in de westerse wereld geleerd is. Ayurveda is een logische, holistische en gezonde manier van naar het leven en de wereld om ons heen kijken. Alles is volgens de Ayurveda onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Dit alles wordt op alle opleidingsniveaus gedoceerd.

 

Docenten

EISRA heeft als doelstelling om de overdracht van Ayurvedische kennis zo authentiek mogelijk te laten plaats. Daarbij vinden wij kundigheid, kennis, kwaliteit en eigen ervaring van de docenten erg belangrijk. Om deze redenen vinden wij het dan ook noodzakelijk dat onze docenten hun universitaire opleiding gevolgd hebben in India en een praktijk voeren. Wij realiseren ons dat dit een extra last is voor onze leerlingen vanwege het engels als voertaal tijdens de Ayurvedische lessen. Het is echter ook onze ervaring dat leerlingen onderling elkaar daar waar nodig voldoende steunen om alle stof goed eigen te kunnen maken. Natuurlijk zijn onze docenten ook via E-mail en telefoon buiten de lessen om bereikbaar.

 

 
Copyright 2010 © Ayurveda Nederland. All rights reserved. Powered by PG Web Services